Çevre ve Doğanın Günümüzdeki Sorunları

Çevreve Doğanın Günümüzdeki Sorunları

Tuğla ve harç evlere kıyasla tomruk evler doğaya daha saygılıdır.

Ülkemiz genelinde binaların çoğu tuğla ve harç ile inşa ediliyor. 1 ton tuğla ve harç inşaat malzemesi üretmek 800kg (0.8 ton) e yakın fosil yakıtlar gerektiriyor.

Internetteki değerlendirmelere göre küresel ısınmaya sebeb olan gazların %5 ile %8 i beton endüstrisinden kaynaklanıyor. Birleşik Devletlere göre küresel ısınmaya sebeb olan gazların %40 ı tek başına genel inşaat sektörü tarafından üretiliyor. İşte bu endüstri küresel ısınmaya karşı inşa metodumuz  (küresel ısınmaya sebeb olan gazların üremesini  azaltarak) en büyük destek olabilecek sektörlerin arasında ilk sıralarda yerini alır.

Birleşik Devletlerin şu ekteki dökümanına göre UN draft document: “Belli ki bu şekilde devam etmek bütün insan nesli nin geleceğini tehlikeye atacak...”

Birleşik Devletler insanları harekete geçmeye çağırdı , biz bu dökümanı okumanızı tavsiye ederiz,  this pdf document.

Biz demiyoruz ki  ağaçları kesmek dünyayı kurtaracak ama tuğla ve harç  ile yapılmış evlere kıyasla kesinlikle daha doğaya duyarlı ve saygılı yöntem ve malzeme tavsiye ettıgimiz tartışmasız gerçek.

Eğer bizim tarifimize göre yaparsanız eviniz 100 küsür yıl dayanır. Bu esnada evi inşa etmek için kesilen ağaçlar bir çok kez tekrar tekrar büyürler ve ömürleri boyunca karbon dioksid emerler. Üstelik sonraki gelen nesiller içinde ev olacak ve onlara ayrıca evi yenileme/değiştirme işi de yok ve böylece doğaya desteğimizde devam etmiş oluyor.

Pek çok açıklaması yapılmayan bir konuda  ahşap kaplamalı kereste iskeletli evlerin ömrü 25 ile 35 yıl arası olması. Tesadüfen bu da tam ev kredinin ödemesinin bitiği zaman oluyor.

Bizce kesilmiş olan ağaçların yerine yeni fidanlar dikmek bu değerli doğal kaynağın bizden sonra gelecek nesillerimiz için sürdürülmesi/muhafaza edilmesi açısından çok değerli ve önem arz eden bir sorumluluktur.

Tomruk duvarlar yüksek seviyede izolasyon sağlıyor ve bu nedenle evi sıcak tutmak veya soğutma amaçlı yakıt tüketimi minumum seviyesinde.

Son bir şey olarak biz ülkemize yabancı olan ağaçların kullanımını savunuyoruz.  UNEP 2010nu Biyo-çeşitlilik yılı ilan ettı go check it out here!

NOT: son devirde ‘Greenwashing’  diye bir uygulama çıktı.Bu da doğa dostu olmayan birşeyi doğa dostuymuş gibi göstermektir. Betonarme ve çelikten yapılan binaya güneş paneli yapıştırmak onu çevreye yaralı / zararsız /doğa dostu yapmaz.